top of page

BIOGRAFIA

Sopraano Pauliina Linnosaari on ollut kiinnitettynä Saarländisches Staatstheateriin kaudesta 2017 lähtien. Heti ensimmäisen kautensa päätteeksi hänet palkittiin Yleisön suosikki 2017/18 -palkinnolla. Hän on lyhyessä ajassa debytoinut merkittävän määrän äänityyppinsä tärkeimpiä ja haastavimpia rooleja, ja saanut jokaisesta roolityöstään ylistävät arvostelut. Roolit Saarbrückenissä: Mathilde/Guillaume Tell, Mimì, Salome, Marietta/Marie (Die tote Stadt), nimirooli Cherubinin oopperassa Médée, Marschallin, Hanna Glawari, Leonora (Il Trovatore), Primadonna (Ariadne auf Naxos). 

Lisäksi vierailuja: Chrysothemis (Theater Basel 2018), Desdemona (Savonlinnan Oopperajuhlat 2018), Leonore/Fidelio (Theater Chemnitz 2019), ja Marschallin (Theater Bremen 2019). 

Pauliina Linnosaari palkittiin kansainvälisen Gerda Lissner -laulukilpailun Wagner-sarjan kannustuspalkinnolla 2016. Samana vuonna hän lauloi Senta-debyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa.

Linnosaari aloitti uransa Matti Salminen -säätiön solistiharjoittelijana 2008-10 Suomen kansallisoopperassa ja jatkoi lukuisissa produktioissa vierailevana solistina. Pauliinalla on ollut ilo ja kunnia työskennellä mm. Esa-Pekka Salosen, Mikko Franckin, Sébastien Roulandin ja Hannun Linnun kanssa. 

 

Linnosaari valmistui Sibelius-Akatemiasta 2007, opiskeli Weimarin oopperastudiossa vuonna 2010 ja Indianan yliopiston Jacobs School of Musicissa Carlos Montanén oopperaluokalla 2011-12. Linnosaari oli Matti Salmisen säätiön stipendiaatti 2009 ja Suomen Wagner Seuran stipendiaatti 2010. Hänen työtään ovat tukeneet mm. Jenny ja Antti Wihurin säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto. Kilpailumenestyksestä mainittakoon Kangasniemen laulukilpailun voitto 2008 ja Kansainvälisen Klaudia Taev –laulukilpailun 3. sija 2009.

bottom of page