BIOGRAFIA

Sopraano Pauliina Linnosaari on kiinnitettynä Saarländisches Staatstheateriin kausiksi 2017-20. Heti ensimmäisen kautensa päätteeksi hänet palkittiin Yleisön suosikki 2017/18 -palkinnolla. Hän on lyhyessä ajassa debytoinut merkittävän määrän äänityyppinsä tärkeimpiä ja haastavimpia rooleja, ja saanut jokaisesta roolityöstään ylistävät arvostelut. Roolit kahdelta viimeisimmältä kaudelta Saarbrückenissä: Mathilde/Guillaume Tell, Mimì, Salome, Marietta/Marie (Die tote Stadt), nimirooli Cherubinin oopperassa Médée. Lisäksi vierailut Chrysothemis (Theater Basel 2018) sekä Desdemona (Savonlinnan Oopperajuhlat 2018). Kuluva kausi 2018/19 tuo tullessaan vielä Marschallinin roolin Straussin Ruusuritarissa Saarbrückenissä, sekä Leonore-debyytin Beethovenin Fideliossa Theater Chemnitzissä.

Pauliina Linnosaari palkittiin kansainvälisen Gerda Lissner -laulukilpailun Wagner-sarjan kannustuspalkinnolla 2016. Samana vuonna hän lauloi Senta-debyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa.

Linnosaari aloitti uransa Matti Salminen -säätiön solistiharjoittelijana 2008-10 Suomen kansallisoopperassa ja jatkoi lukuisissa produktioissa vierailevana solistina. Pauliinalla on ollut ilo ja kunnia työskennellä mm. Esa-Pekka Salosen, Mikko Franckin, Sébastien Roulandin ja Hannun Linnun kanssa. 

 

Linnosaari valmistui Sibelius-Akatemiasta 2007, opiskeli Weimarin oopperastudiossa vuonna 2010 ja Indianan yliopiston Jacobs School of Musicissa Carlos Montanén oopperaluokalla 2011-12. Linnosaari oli Matti Salmisen säätiön stipendiaatti 2009 ja Suomen Wagner Seuran stipendiaatti 2010. Hänen työtään ovat tukeneet mm. Jenny ja Antti Wihurin säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto. Kilpailumenestyksestä mainittakoon Kangasniemen laulukilpailun voitto 2008 ja Kansainvälisen Klaudia Taev –laulukilpailun 3. sija 2009.